طرز تهیه قیمه نثار مجلسی به روش قزوینیهای قدیمی
«قیمه نثار» یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی و مشهورترین غذای قزوینی است. اسمش قیمه نثار است اما قیمه نیست. یک پلوی خوشمزه و خوش آب و رنگ و معطر که هم حظ بصری دارد و هم طعمیلذیذ و به یاد ماندنی. قزوینیهای اصیل قیمه نثار را با گوشت گوسفند درست میکنند و هنوز هم گاهی در مجالس عروسی، نذری روزهای عاشورا و تاسوعا و شب سال تحویل مثل زمانهای قدیم سر میشود.
مواد لازم :
گوشت قیمه شده | ۲۰۰ گرم |
خلال بادام | یک سوم لیوان |
زرشک | یک سوم لیوان |
برنج | ۲ پیمانه پلو پز |
خلال پسته | ۳ قاشق غذا خوری |
زعفران دم کرده | به میزان لازم |
گلاب | ۲ قاشق غذا خوری |
پیاز درشت | ۱ عدد |
نمک و زرچوبه و فلفل | به میزان لازم |
رب گوجه فرنگی | ۱ الی ۱/۵ قاشق غذا خوری |
شکر | ۱ قاشق غذا خوری |
عرق دارچین یا هل | ۲ الی ۳ قاشق غذا خوری |
روغن حیوان در صورت لازم | به میزان دلخواه |
طرز تهیه قیمه نثار
برای تهیه قیمه نثار مجلسی ابتدا گوشت را روی تخته خرد میکنیم و پیاز را پوست میگیریم و آبکش میکنیم و روی تخته نگینی خرد میکنیم و قابلمهای را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و کمیروغن داخل آن میریزیم و کمیکه داغ شد پیازها را در روغن میریزیم
و تفت میدهیم تا نرم شوند و صبر میکنیم تا طلایی شوند. پس از طلایی شدن پیازها گوشتهای خرد شده را اضافه میکنیم و کمیزردچوبه روی آنها میپاشیم و صبر میکنیم تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند.
در شیر داغ کن کمیروغن مایع میریزیم و روی حرارت میگذاریم و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا رنگ روغن قرمز شود و رب گوجه فرنگی تغییر رنگ دهد و بوی خامیاش گرفته شود
استانبولی پلو یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که محبوبیت زیادی بین …
و بعد رب گوجه فرنگی را به گوشت تفت داده شده اضافه میکنیم و چوبهای دارجین و زعفران دم کرده را به آن اضافه میکنیم و ۲ لیوان آب روی مواد میریزیم و درب قابلمه را میگذاریم و حرارت را ملایم میکنیم تا گوشتها خوب مغز پخت و طعم دار شوند.
ابتدا در قابلمهای آب میریزیم و کمینمک به آن اضافه میکنیم و قابلمه را روی حرارت زیاد قرار میدهیم و درب قابلمه را میگذاریم تا زودتر آب به جوش بیاید.برنج را میشوییم و آب اضافه آن را بیرون میریزیم و آب که در حال جوش زدن بود
برنج را داخل آب میریزیم و یک هم میزنیم و دیگر به برنج دست نمیزنیم و اجازه میدهیم تا ۵ دقیقه بپزد.سپس کمیاز برنج را بیرون میآوریم و زیر دندان تست میکنیم اگر اطرافش کاملا پخته بود و مغز آن کمیسفت بود برنج را باید آبکش کنیم.
زرشک پلو با مرغ یکی از انواع غذاهای پلویی ایرانی است که از محبوبیت خاصی در میان …
برنج را در آبکش میریزیم و آبکش را ۱ الی ۲ بار تکان میدهیم تا برنجهای داخل آن جابجا شوند و آب اضافه آنها خارج شود سپس قابلمه را روی حرارت میگذاریم تا داخل آن خشک شود و روغن کف قابلمه میریزیم
و اگر تمایل داشتید ته دیگ نان یا سیب زمینی روی روغن میچینیم و برنج را با کفتگیر کم کم داخل قابلمه میریزیم و اگر خواستید چند قاشق آب و روغن روی برنج میریزید (میتوانید این کار را انجام ندهید و در مرحله آخر پخت زمانی که تست کردید
دیدید نپخته برنج میتوانید این کار را انجام دهید)درب قابلمه را میگذاریم و حرارت را زیاد میکنیم و قابلمه را روی حرارت میگذاریم تا بخار داخل قابلمه بپیچد و بعد حرارت را کم میکنیم و یا یک شعله پخش کن زیر قابلمه میگذاریم
سبزی پلو با ماهی یکی از غذاهای بسیار پر طرفدار و مهم برای ایرانیان است. این غذای …
و میگذاریم تا برنج پخته شود. در تابهای کمیروغن میریزیم و روی حرارت کم قرار میدهیم و خلال بادام ،خلال پسته و زرشک را داخل روغن تفت میدهیم و کمیپودر قند به آن اضافه میکنیم و با هم مخلوط میکنیم.
دقت کنید همین که کمیزرشک نرم شود کافی است از روی شعله تابه را بر میداریم چون ممکن است زرشکها بسوزند. گوشتها را جدا میکنیم و ریش ریش میکنیم و برنج که آماده شد کمیاز آن را با زعفران دم کرده مخلوط میکنیم
و برنج سفید را در دیس میکشیم و روی آن را با برنج زعفرانی تزئین میکنیم و روی برنج زعفرانی را با گوشتهای ریش شده و مخلوط زرشک ، بادام و پسته تزئین میکنیم و قیمه نثار را به همراه سالاد شیرازی سرو میکنیم.
نکاتی مهم در تهیه قیمه نثار :
- برای اینکه این غذا خوب جا بیفتد بهتر است با حرارت کم و مدت زمان طولانی پخته شود و مقدار آب آن کافی باشد.
- اگر قیمه نثار را برای مهمانی خود و به عنوان یک غذای مجلسی تهیه میکنید بهتر است گوشت آن را درشت تر خرد کنید.
- اگر ازخلال پرتقال برای تزیین استفاده کردید بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنید چون باعث تلخ شدن و بد مزه شدن قیمه نثار میشود.
- برای نرم تر شدن خلال بادام میتوانید آن را در مقداری آب یا گلاب خیس دهید و سپس به کمیروغن آغشته کنید . ولی خلال پسته را به هیچ وجه در آب خیس نکنید.چون رنگ سبز آن برمیگردد.
منبع: my23.food.blog