کله پاچه که یکی از بهترین غذاهای ایرانی میباشد و بر خلاف ظاهرش که به نظر ترسناک میآید، بسیار خوشمزه و مقویست.
پخت کله پاچه اصولی دارد ،که ما در این بخش طرز تهیه این غذای خوشمزه را به شما پیشنهاد میدهیم.

- کله پاچه گوسفند – 1 دست
- نخود – 100 گرم
- پیاز بزرگ – 2 عدد
- زردچوبه – یک قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- آب – 1 لیتر یا بیشتر (بنا به صلاحدید)
نخود را از چند ساعت قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا هم نفخ آن گرفته شود و هم زودتر پخته شود. برای پختن کله پاچه باید کله و پاچه را باهم پخت .برای شروع پخت ابتدا به اندازهای که آب روی کله پاچه را بگیرد قابلمه را از آب پر کنید و روی حرارت بالا قرار دهید تا آب به جوش بیاید.وقتی که آب جوش آمد روی آب را کفهای قهوهای پر میکند که بهتر است این آب را یکبار خالی کنید و مجددا آب داخل قابلمه بریزید تا به این شکل آب شفاف و روشنی داشته باشید. سعی کنید به اندازهای که نصف کله در زیر آب قرار گیرد قابلمه را از آب پر کنید و روی حرارت بالا قرار دهید تا مجددا به جوش بیاید .بعد پیازها را 4 قاچ برش دهید و به همراه زرد چوبه داخل آب کله پاچه بریزید.نخودهای خیس خورده شده را هم داخل قابلمه بریزید و در قابلمه را محکم ببندید و زیر شعله را کم کنید و اجازه دهید کله پاچه با حرارت خیلی ملایم، به آرامیپخته شود. در دقیقههای پایانی پخت کله پاچه، میتوانید نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و هنگام سرو از نارنج یا لیمو ترش تازه استفاده کنید.
همچنین بخوانید:
- زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30 دقیقه
- کله پاچه را میتوانید در وعده صبحانه – سرو کنید.
- توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب است.
منبع : مزه 20